Klimop

De klimop, ook wel hedera genoemd, is een sterke wintergroene plant die gebruikt kan worden als een klimplant of als bodembedekker.  De klimop is een sterke plant die in Nederland en België veel voorkomt. De klimop heeft kleine groene blaadjes die aan de takken groeien. De bloemen van de klimop zijn geel of wit en groeien in kleine bosjes. De vruchten van de klimop zijn kleine, rode bessen.

Het poten van de klimop

Als jij binnen een mum van tijd graag een muur, schutting of hek wil bedekken met een groene plant, dan is de klimop uitermate geschikt. Ook als je graag een bodembedekker wilt die geen onkruid doorlaat, dan kun je kiezen voor een klimop. Je hebt daarbij de keuze uit een klimop met kleine bladeren (Hedera Helix) of juist eentje met grotere bladeren (Hedera Hibernica).

Als je de klimop wilt poten is het belangrijk dat je kiest voor een dag wanneer het niet vriest. Je begint dan met het graven van een sleuf, je verwijdert onkruid, wit zand en stenen. Nu kun je ook compost of mestkorrels toevoegen. Je moet eerst de gehele kluit onderdompelen in water, daarna kun je deze uit de pot verwijderen en de wortels een beetje los maken. Je plaatst dan de kluit in de gleuf en drukt de aarde goed aan. Daarna kun je de klimop water geven, zodat de lucht uit de grond verwijdert. Verder is het geven van water niet noodzakelijk.

Vanaf nu is het wachten tot de klimop goed groeit en een dichte groene plant wordt! Online kun jij deze plant bij Haagplanten Heijnen bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Waarop moet ik letten bij het aanleggen van graszoden?

Of u nu een bescheiden tuintje heeft, of u heeft een groot gazon, een grasmaaier zal u bijzonder goed van pas komen.…